vip bayan

Bursa Evden Eve Nakliyat Osmangazi Evden Eve Nakliyat Nilufer Evden Eve Nakliyat Yıldırım Evden Eve Nakliyat Büyükorhan Evden Eve Nakliyat Gemlik Evden Eve Nakliyat Gürsu Evden Eve Nakliyat Haramcık Evden Eve Nakliyat İnegöl Evden Eve Nakliyat Bursa Evden Eve Nakliyat Karacabey Evden Eve Nakliyat Keles Evden Eve Nakliyat Mudanya Evden Eve Nakliyat Kestel Evden Eve Nakliyat Mustafakemalpaşa Evden Eve Nakliyat

Erzurum escort bayan

Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Karacasu’da geleneği gençler yaşatıyor

Asayiş (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.03.2023 - 13:44, Güncelleme: 26.03.2023 - 11:37 598+ kez okundu.
 

Karacasu’da geleneği gençler yaşatıyor

Karacasu’da geleneği gençler yaşatıyor
Aydın’ın Karacasu ilçesine bağlı Dikmen Mahallesi’ndeki gençler, gönüllü olarak ellerine aldıkları davul ile mahalle sakinlerini sahura kaldırıyor.On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle vazgeçilmez geleneklerden Ramazan davulunun sesi sokaklarda yükselmeye başladı. Bu çerçevede Karacasu ilçesinin Dikmen Mahallesi’ndeki gençlerin duyarlılığı ise takdir topladı. Mahalle camisinde toplanan gençler, gönüllü olarak ellerine aldıkları davulu ile kapı kapı dolaşıyor. Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden manileri de okuyarak mahalle sakinlerini sahura kaldıran gençler, mahallenin Ramazan davulculuğu görevini yerine getiriyor. Dikmen Camii İmamı Hikmet Şen’in eşliğinde davullarını çalan gençler daha sonra hep birlikte sahur yapıyor.Birlik ve beraberlik ayı olan Ramazan’da örnek olan gençlere teşekkür eden İmam Hikmet Şen; “Allah’a şükürler olsun ki, böyle güzel gençlerim ile böylesi güzel bir köyde Ramazan’ı idrak ediyoruz. Davulumuzu kendimiz çalıyoruz. Daha sonra hep birlikte sahurumuzu da yaptıktan sonra namazımızı kılıp evlerimize dağılıyoruz. Tüm Türkiye’nin Ramazan ayı mübarek olsun” dedi.Konu ile ilgili Karacasu İlçe Müftülüğü’nden yapılan paylaşımda ise “Dikmen Mahallesi gençleri Ramazan’da gündüzler oruçlarını tutuyor, geceleri teravih namazını cemaatle camide kılıyor, seher vakti geldiğinde ise gönüllü olarak davulu alıp köy ahalisini sahura kaldırıyor. Ramazan gençlerimizle bir başka güzel” ifadelerine yer verdi.
Karacasu’da geleneği gençler yaşatıyor
Aydın’ın Karacasu ilçesine bağlı Dikmen Mahallesi’ndeki gençler, gönüllü olarak ellerine aldıkları davul ile mahalle sakinlerini sahura kaldırıyor.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle vazgeçilmez geleneklerden Ramazan davulunun sesi sokaklarda yükselmeye başladı. Bu çerçevede Karacasu ilçesinin Dikmen Mahallesi’ndeki gençlerin duyarlılığı ise takdir topladı. Mahalle camisinde toplanan gençler, gönüllü olarak ellerine aldıkları davulu ile kapı kapı dolaşıyor. Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden manileri de okuyarak mahalle sakinlerini sahura kaldıran gençler, mahallenin Ramazan davulculuğu görevini yerine getiriyor. Dikmen Camii İmamı Hikmet Şen’in eşliğinde davullarını çalan gençler daha sonra hep birlikte sahur yapıyor.

Birlik ve beraberlik ayı olan Ramazan’da örnek olan gençlere teşekkür eden İmam Hikmet Şen; “Allah’a şükürler olsun ki, böyle güzel gençlerim ile böylesi güzel bir köyde Ramazan’ı idrak ediyoruz. Davulumuzu kendimiz çalıyoruz. Daha sonra hep birlikte sahurumuzu da yaptıktan sonra namazımızı kılıp evlerimize dağılıyoruz. Tüm Türkiye’nin Ramazan ayı mübarek olsun” dedi.

Konu ile ilgili Karacasu İlçe Müftülüğü’nden yapılan paylaşımda ise “Dikmen Mahallesi gençleri Ramazan’da gündüzler oruçlarını tutuyor, geceleri teravih namazını cemaatle camide kılıyor, seher vakti geldiğinde ise gönüllü olarak davulu alıp köy ahalisini sahura kaldırıyor. Ramazan gençlerimizle bir başka güzel” ifadelerine yer verdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisagedizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyekoyilan.com sisliclub.com bakirkoynet.com halkalibeste.com avcilartasarim.com sirintepeevleri.com bahcesehirkonut.com taksimpark.com besiktastayim.net kartalpartnerler.com mykadikoy.com umraniyeilan.com anadoluchat.com maltepeozel.com ankabeylikduzu.com opendik.com avrupasabah.com kocaeligrafiktasarim.com niceantalya.com atakoykbb.com eskisehireleman.com muglafethiye.com sakaryagunlukkiralik.com muglalilaremlak.com malatyayolyardim.com denizliavize.com konyakonutborsasi.com kayseriliforumu.com ankaraenglishtime.com bursawikipedia.com neizm.com
petshop